Virtualisatie oplossingen

Tot 40% kostenbesparing

Virtualisatie is een actueel thema op het gebied van ICT-infrastructuren. Logischerwijs zijn servervirtualisatie, desktopvirtualisatie en de applicatievirtualisatie bij Cremers Computers belangrijke thema’s waarin wij onszelf continue ontwikkelen.

vmware

Servervirtualisatie: de meest bekende vorm van virtualisatie
De meest bekende vorm van virtualisatie is waarschijnlijk servervirtualisatie. Daarbij wordt de server gescheiden van de fysieke machine. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld meerdere applicaties op één fysieke machine draaien, terwijl het voor de applicaties zelf lijkt alsof zij als enige op het platform zijn geïnstalleerd. De virtuele servers zijn onafhankelijk van elkaar en kunnen hun eigen processor/kernen, geheugen en netwerkverbindingen toegewezen krijgen.

Desktopvirtualisatie: de desktop ontkoppeld van het werkstation
Een andere vorm van virtualisatie is desktopvirtualisatie, waarbij de desktop van een gebruiker ontkoppeld is van het werkstation. Deze desktop draait op een centrale server, waardoor deze ook centraal beheerd, beveiligd en gebackuped kan worden. Desktop virtualisatie is een belangrijke enabler voor tijd- en plaatsonafhankelijk werken, wat in het kader van het nieuwe werken steeds belangrijker wordt.

virtual desktop virtualisatie gebruikers kunnen vanaf thuis ook gewoon bij hun werkomgeving op de server van hun werkgever. Desktopvirtualisatie maakt het ook mogelijk om werkstations langer te blijven gebruiken, omdat de desktop op de server draait en er dus weinig capaciteit wordt gevraagd van het werkstation. Hierdoor is het ook mogelijk om gebruik te maken van zogenaamde “ thin clients”; hele eenvoudige werkstations die zelf geen eigen opslag nodig hebben en geen specifiek beheer vragen.

Naast uw eigen Desktopvirtualisatie oplossing, kunt u ook gebruik maken van de Desktopvirtualisatie ( Hosted Desktop ) van Cremers Computers. Voor meer informatie over Hosted Desktop klik hier

De winst
Vanwege het karakter van virtualisatie levert een gevirtualiseerde omgeving uw bedrijf o.a. de volgden voordelen:
Hogere continuïteit
Betere beschikbaarheid
Flexibiliteit
Kosten besparing
Lage investeringskosten bij Hosted virtualisatie

Het voordeel is het grootst in organisaties met een dynamische ICT-omgeving (veel wijzigingen). Welk voordeel uw organisatie uit virtualisatie kan halen hangt af van uw specifieke situatie.

We helpen u graag de  juiste virtualisatievorm te kiezen die bij uw organisatie past.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.